De beste vakantie aanbieders vind u hier!

EffeWeg

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Vliegtickets

Met een vliegticket wordt een geldig vervoersbewijs bedoeld, waarmee de reiziger aan boord van het vliegtuig kan stappen om door de lucht vervoerd te worden. Het vliegticket kan door het reisbureau worden verstrekt, maar ook rechtstreeks bij de vliegtuigmaatschappij worden geboekt. Er zijn op dit moment tientallen vliegticket sites in binnen- en buitenland, ieder met hun eigen prijs.

Vliegtickets kunt u boeken bij


Sinds 31 mei 2008 worden er geen papieren tickets meer verstrekt door organisatie, die bij de IATA zijn aangesloten. Sinds die tijd worden de vliegvervoersbewijzen verstrekt in de vorm van een E-ticket. Met de invoering van de E-ticket werden enorm veel kosten bespaard, die op ongeveer drie miljard dollar per jaar werden beraamd. Een E-ticket beschikbaar stellen kost bijvoorbeeld maar een dollar en een papieren ticket kost tien dollar. Reizigers kunnen hun ticket niet meer verliezen en bij een boeking is men niet meer genoodzaakt het vliegticket af te halen bij het reisbureau.

BudgetAir


In een E-ticket is dezelfde informatie opgenomen als in de oude versie van tickets. Een E-ticket bevindt zich in de database van de luchtvaartmaatschappij en kan via email verzonden worden naar de reiziger. Die kan het E-ticket vervolgens afdrukken en afgeven bij de incheckbalie. Bij bepaalde luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om online in te checken en dan is naast de uitgeprinte boardingpass alleen nog een identiteitsbewijs nodig om toegang te verkrijgen tot het vliegtuig.

Met het E-ticket is het mogelijk om online vanuit huis in te checken, maar het is in bepaalde gevallen ook mogelijk om van een machine op het vliegveld gebruik te maken.