De beste vakantie aanbieders vind u hier!

GoMundo

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Jongerenvakantie

Jongerentoerisme neemt een specifieke plaats in bij het aanbod van reisorganisatie. Bij de reizen die ten aanzien van het jongerentoerisme worden aangeboden, houdt de reisorganisatie bijvoorbeeld rekening met de bestemming, de accommodatie, de aanwezige faciliteiten en de wijze van vervoer. Veelal bestaan de vakantiegangers uit jongeren, die voor de eerste keer alleen op vakantie gaan naar het buitenland zonder hun ouders.

Kenmerkend aan deze jongerenvakanties is de lage prijs en daardoor wordt er door jongeren ook massaal gebruik van gemaakt. Er zijn dan ook bestemmingen, die als paradijs voor jongeren bekend staan, want ter plaatse bestaan de toeristen uit andere landen ook vaak uit jongeren.

Jongerenvakanties kunt u boeken bij

Breakloose Naar Breakloose website Meer informatie over Breakloose

Een andere vorm van jongerentoerisme, zoals jongerenreizen en zomerkampen, die bijvoorbeeld door WNF en YMCA worden georganiseerd, kennen een hele ander vakantiedoel en invulling. Zo zijn er bijvoorbeeld begeleiders aanwezig en staat de vakantie niet alleen in het teken van feestvieren, zoals bij andere jongerenvakanties het geval kan zijn.

Jongeren hebben over het algemeen een lager budget en zijn met betrekking tot de accommodatie en wijze van vervoer over het algemeen minder kieskeurig. De reis wordt veelal gemaakt met de eigen auto, met een bus, maar ook wel met de fiets of trein. Wordt er door de jongeren gebruik gemaakt van een vliegtuig dan wordt er vaak voor goedkope vliegtuigmaatschappijen gekozen, zoals Ryanair.

De accommodatie is vaak laag geprijsd en betreft veelal jongeren appartementen, jeugdherbergen en pensions. De accommodatie wordt minder belangrijk geacht, omdat de jongeren daar de tijd vaak alleen slapend doorbrengen.

Gogo

Jongeren kiezen badplaatsen massaal als favoriete vakantiebestemming. Het strand is aanwezig en aan uitgaansgelegenheden ontbreekt het zeker niet. Overmatig alcoholgebruik en seksavonturen maken deel uit van de vakantie. De roes uitslapen op het strand om 's avonds weer te kunnen feesten is meer regel dan uitzondering.

Jongeren, die de voorkeur geven aan een actieve vakantie, kiezen vaak voor natuurrijke gebieden, zoals de Ardennen. Het ondernemen van activiteiten in de buitenlucht is het kenmerk van een actieve vakantie. Een tocht maken langs diverse steden kan ook de voorkeur verdienen, waarbij rugzaktoeristen vaak voor een langere periode op vakantie gaan. Rugzaktoeristen bekostigen de reis deels door tijdens de vakantie allerhande werkzaamheden te verrichten.

Wintersport is een relatief dure vakantie voor jongeren, maar een groot deel van de jongeren gaat jaarlijks graag op wintersport. Het skien is natuurlijk belangrijk tijdens de wintersport, maar de apres-ski wordt eveneens belangrijk gevonden door de jongeren. Vooral in Frankrijk en Oostenrijk zijn populaire bestemmingen voor jongeren te vinden met een diversiteit aan uitgaansgelegenheden.