De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BelVilla

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Villa huren

Na een druk jaar zijn veel mensen in de zomer toe aan een zonnige vakantie. Een paar weken van rust, ontspanning en plezier doen elk mens goed. Uw vakantie kunt u meestal helemaal inrichten zoals u zelf wilt. Kamperen, op de fiets, all-inclusive in een luxe hotel of een vakantievilla huren. Bij het huren van een villa zijn een aantal dingen belangrijk. Hoe het huren van een villa precies in zijn werk gaat, kunt u lezen in dit artikel.

Bestemming

Eerst moet u bepalen naar welke vakantiebestemming u wilt reizen. In bijna elk land en elke stad zijn wel villa's te huur, dus in principe staat de bestemming u helemaal vrij. Voorbeelden van populaire vakantielanden binnen Europa waar veel villa's gehuurd worden, zijn: Spanje, Frankrijk, Portugal en Griekenland. Als u het liefst naar een land wilt waar u aan de kust kunt verblijven en lekker op het strand kunt liggen, dan zijn deze landen ideaal. Trekt u liever meer het binnenland in, dan kunt u bijvoorbeeld een villa huren in Oostenrijk of Tsjechië.

Vakantiepark of losse villa

Nadat u heeft bepaald in welk vakantieland u lekker gaat ontspannen, moet u ook nog bepalen of u een losstaande villa huurt of dat u een villa huurt die onderdeel uitmaakt van een vakantiepark. Hier in Nederland heeft iedereen wel eens gehoord van de accomodaties van Centerparcs, maar wist u dat zij ook locaties hebben in België, Frankrijk en Duitsland? Deze parken hebben een groot aanbod aan allerlei soorten vakantiehuisjes, waaronder luxe cottages met alles erop en eraan. Het voordeel van een villa op een vakantiepark is dat er vaak meer activiteiten direct in de buurt zijn waaraan u kunt deelnemen. Ook is bij de luxe huizen service inbegrepen, zoals schoonmaakdiensten en een opgemaakt bed bij aankomst.

Bij het huren van een zelfstandige villa zijn zulke opties vaak niet inbegrepen. U zult er dan aan moeten denken dat u zelf beddengoed meeneemt en bij vertrek ervoor zorgt dat de villa weer netjes en schoon is. Het lastigste is misschien nog wel het kiezen voor een bepaalde villa. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden: met zwembad, zonder zwembad, vier kamers, acht kamers, een eigen terras, een afgelegen locatie of in het centrum! Al deze mogelijkheden worden vaak op veel websites voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u op het internet rustig uitzoeken wat voor u de beste keuze is.

Boeken

Als u kiest om een tijdje te verblijven in een villa op een vakantiepark, gaat het boeken meestal via de website van het park waar u wilt huren. U moet dan de datum van aankomst en vertrek aangeven, naar welk park en welk land u toe wilt gaan, met hoeveel mensen u gaat en om welk type huisje het gaat. De website zoekt voor u dan de beste optie uit. Kiest u ervoor om te boeken, dan komt u daarna vanzelf terecht op de boekingspagina. Hiervoor heeft u waarschijnlijk een creditcard nodig voor de aanbetaling. Uiteraard kan het boeken ook altijd nog telefonisch!

Een zelfstandige villa huren gebeurt op dezelfde manier. U bent op de website van de aanbieder van uw keuze (bijvoorbeeld Belvilla) en kiest voor de villa die het beste bij u past. Via de boekingspagina kunt u uw verblijf vastleggen.

Veel plezier

Veel plezier op uw zorgeloze vakantie die u helemaal naar eigen wens kunt invullen! Nog een laatste opmerking: let er wel op dat bij het boeken van een villa de reis er naartoe meestal niet zit inbegrepen. U moet dan zelf nog vliegtickets boeken of zorgen dat de auto klaar is voor een lange reis.