De beste vakantie aanbieders vind u hier!

EffeWeg

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Safari

Het meegaan met een safari betekent veelal dat u een tocht maakt door een schitterend natuurgebied, zoals door de jungle of dwars door de woestijn. Bij het maken van een safari staan de natuur en de dieren in het gebied centraal. U kunt wilde dieren van nabij bekijken en de meest prachtige foto's maken van de dieren in hun eigen natuurlijke omgeving. Er wordt in de natuurgebieden waar safari's worden aangeboden veel aandacht besteed aan het behoud van de natuur en de veelal bedreigde diersoorten.

De term safari is afgeleid van het Arabische woord Safara, dat reizen betekent en safari is bovendien een zogenaamd Swahili woord. Bij het meegaan met een safari denken veel mensen dat het alleen gaat om het maken van een reis door de natuurgebieden van Afrika, maar ook in andere landen zijn talloze mogelijkheden om mee te gaan met een safari. U kunt bijvoorbeeld op safari gaan in Peru, maar ook in Brazilie en zelfs Alaska is een bestemming, waar avontuurlijke safarireizen worden aangeboden. Elke bestemming waar dieren in hun eigen natuurlijke omgeving geobserveerd kunnen worden, biedt in principe de mogelijkheid van een safari.

Een safari kunt u boeken bij

BeleefAfrika Naar BeleefAfrika website Meer informatie over BeleefAfrika

Een safarireis kan gemaakt worden met een auto in de vorm van een jeep om op een veilige manier door het natuurgebied te reizen, waar bijvoorbeeld leeuwen en olifanten rondlopen. Een safari maken met gemotoriseerd vervoer is veilig voor zowel de mensen als de dieren, want ook voor wilde dieren is het beter om niet te dichtbij in contact te komen met mensen.

BeleefAfrika

Naast het maken van een safari per auto, worden er ook safarireizen aangeboden in de vorm van wandeltochten, waarbij er uiteraard begeleiding wordt gegeven door een ervaren gids. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een nachtje door te brengen op de savanne in Afrika in een hut of tent. Een dergelijke safarireis is veelal een goedkopere optie en dat komt ook doordat er natuurlijk weinig tot geen voorzieningen aanwezig zijn. Een douche of toilet is dan ook niet vanzelfsprekend.

Een meer luxe variant van een safarireis is door te overnachten in een lodge, die in de nabijheid of zelfs in het natuurgebied gelegen kan zijn. Er zijn simpele lodges beschikbaar voor een lage prijs, maar ook exclusieve lodges, waar het aan luxe niet ontbreekt.

Wie een groot budget te besteden heeft voor het maken van een safari kan ook op exclusieve wijze genieten. U kunt bijvoorbeeld een tocht maken in een luchtballon of in een helikopter het natuurgebied van bovenaf bekijken. Ook interessant is het om een ritje te maken op de rug van een kameel of een olifant. Er zijn speciale safari lodges, die extra activiteiten aanbieden om van een veelzijdige safarivakantie te kunnen genieten.

Safari maken Een safaritour, waarbij het de bedoeling is om de wilde dieren in het echt te zien jagen, kent een variabele duur van twee dagen tot enkele weken. Naast de echte safaritocht is het ook mogelijk om van de gelegenheid gebruik te maken en interessante bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken. U kunt zelfs tijdens de vakantie per bus of per vliegtuig meerdere bestemmingen bezoeken.

In Afrika wordt er een ruime keuze uit safari reizen geboden, maar u kunt er ook voor kiezen om op safari te gaan in Zuid-Amerika of in Australie. Voor de overnachtingen zijn er diverse mogelijkheden, varierend van een verblijf in een semi-permanent kamp tot een verblijf in een lodge. Ook de duur van safari reizen varieert. U kunt bijvoorbeeld in Alaska een dagje op safari gaan om de beren daar te bekijken in hun eigen natuurlijke omgeving. Deze safarimogelijkheid wordt onder meer aangeboden tijdens een van de cruises naar Alaska.