De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BeleefAfrika

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Consumenten regelen wintersport vaker zelf

Consumenten zijn steeds meer geneigd om de vakantie voor de wintersport helemaal zelf te regelen. Er wordt minder gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een pakketreis te boeken bij een reisaanbieder. Het afgelopen jaar zijn er bij touroperators minder boekingen voor de wintersport binnengekomen. Het totale aantal wintersportvakanties is het afgelopen wintersportseizoen van 994.000 naar een totaal van 929.000 gedaald. Dat komt neer op een daling van ongeveer 6,5 procent. Het Toerismebureau NBTC heeft verklaard dat de crisis als reden genoemd kan worden voor de daling.

Het speelt echter ook mee dat steeds meer Nederlanders zelf de volledige wintersportvakantie regelen. Zo gaan de mensen op zoek naar een hotel of pension en boeken daar rechtstreeks. De reis naar de wintersportbestemming wordt met de auto afgelegd of er wordt een vlucht geboekt. Dat heeft natuurlijk invloed op het totale aantal wintersportvakanties dat bij reisbureaus wordt geboekt die dan ook concluderen dat er in het afgelopen seizoen in vergelijking met een jaar eerder 25 miljoen minder aan wintersportvakanties is uitgegeven.

Er zijn nog altijd een aantal bestemmingen populair om naartoe te gaan voor de wintersport. Oostenrijk blijkt nog altijd de favoriete bestemming, maar ook Frankrijk is enorm populair. Duitsland is eveneens een belangrijke wintersportvakantie.

Naast er veel Nederlanders zijn die in de winter op wintersportvakantie gaan, is er ook sprake van een toename van het aantal zonvakanties dat voor de winterperiode wordt geboekt. Daarvoor geldt nog wel dat er volop gebruik wordt gemaakt van het aanbod van online reisbureaus die volledige vakantiepakketten aanbieden.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 05-11-2014