De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Peter-Langhout

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Meer Nederlanders gaan op wintersport

Nadat het aantal wintersporters de afgelopen jaren niet is toegenomen, lijkt het tij nu gekeerd te zijn. Dit jaar zullen er weer meer Nederlands een wintersportvakantie boeken. De ANWB heeft laten weten dat er ongeveer één miljoen mensen in Nederland dit seizoen op wintersportvakantie te gaan. De voorspelling is dat er wellicht nog meer vakantiegangers bijkomen als de sneeuwcondities goed zijn.

Oostenrijk is een populair vakantieland in de winter, want dit land staat op nummer één in de lijst met favoriete landen om op wintersport te gaan. Ongeveer de helft van alle mensen in Nederland die gaan skiën, snowboarden of langlaufen kiezen ervoor om de vakantie in Oostenrijk door te brengen. Een ander groot deel van de wintersporters geeft de voorkeur aan vakantieland Frankrijk. Duitsland en Zwitserland volgen na Oostenrijk en Frankrijk qua favoriet land voor de wintersportvakantie.

In Oostenrijk zijn een aantal plaatsen het meest populair om naartoe te gaan en dat zijn  onder meer Tirol en Salzburgerland. De Franse alpen zijn in Frankrijk het meest populair en in Duitsland geldt dat Sauerland bij de meesten favoriet is. De grote meerderheid van de vakantiegangers die op wintersport gaat, doet aan skiën en een minderheid geeft de voorkeur aan snowboarden. Langlaufen en winterwandelen zijn eveneens activiteiten die in de wintersportgebieden worden ondernomen.

De meeste wintersporters geven de voorkeur aan het reizen met de auto, maar er zijn ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om met het vliegtuig naar de plaats van bestemming te reizen. Uiteraard is er ook een deel dat kiest voor een compleet verzorgde skivakantie, waarbij de reis en het hotel geregeld worden.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 09-12-2015