De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Peter-Langhout

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Weer op vakantie naar Egypte

Toeristen die graag naar Egypte op vakantie willen, kunnen eind deze week weer vertrekken. De reisadviezen zijn sinds maandag versoepeld door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie ziet geen problemen meer rondom het Rode Zee gebied. De vluchten die aankomende vrijdag en zondag vertrekken zijn inmiddels al volgeboekt.
Transavia liet eerder weten de passagiersvluchten te laten doorgaan als het negatieve reisadvies wordt versoepeld. Buitenlandse Zaken meldde tot maandagmiddag 15.00 uurt nog op de website dat alle reizen naar Egypte worden ontraden. Daarna kwam het voor velen verlossende bericht dat de Rode Zee regio geen belemmeringen meer kent.

Doordat de Egyptische president Mubarak is afgetreden vorige week vrijdag, is de sfeer in Egypte erg uitgelaten. Voorheen hing er een gespannen sfeer maar deze is totaal omgeslagen. De badplaatsen in Egypte zoals Sharm-el-Sheikh en Hurghada hadden sowieso al weinig onrust.

Nederlandse vliegmaatschappijen en grote internationale touroperators hielden zich goed aan het negatieve reisadvies terwijl onze oosterburen in Duitsland wel passagiers naar Egypte vervoerden. Hier hebben grote reisorganisaties wel verbazend naar gekeken.

Voor de Egypte-specialisten is het van groot belang dat de hervatting snel komt. De veiligheid van de toeristen staat op nummer één. Al was het in de badplaatsen in Egypte al veilig, en zeker nu. Toeristen hebben geen last van de politieke situatie die zich plaatsvond in Egypte en kunnen rustig genieten. Reisorganisaties houden ook de omringende landen in de gaten voor de veiligheid van de toeristen.

Morgenmiddag, 15 februari, laat Transavia een toestel naar Egypte overvliegen voor een inspectiereis. In het vliegtuig zullen mensen van de reisbranche aanwezig zijn en mensen van de media.

Het ministerie wijst er wel op dat er nog steeds een avondklok geldt in Cairo, Suez en Alexandrië.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 14-02-2011