De beste vakantie aanbieders vind u hier!

EffeWeg

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Vrouw beslist de vakantie

In (bijna) alle gezinnen wordt de vakantie natuurlijk overlegd. Ieders wensen worden geïnventariseerd en samen wordt de vakantie uitgekozen.  Maar meestal is het de vrouw van de familie die de eindbeslissing in handen heeft.

Deze informatie komt voort uit een onderzoek dat gehouden is onder 1000 gezinnen. Het is vooral bij jonge gezinnen dat de vrouw uiteindelijk beslist waar de zomervakantie van dit jaar naartoe gaat. Gezinnen die al wat ouder zijn, beslissen vaak wel samen de vakantie. Als de gemiddelde leeftijd boven de 50 valt, dan heeft de man vaak maar 5% te vertellen waar de reis heen gaat. Deze leeftijdscategorie is minder geëmancipeerd.

Een vraag die gesteld werd aan de 1000 respondenten was: wat geeft vaak de doorslag om voor juist die precieze plaats of accommodatie te kiezen? De meerderheid van de gezinnen beantwoordden de vraag dat de prijs en de ligging het belangrijkste zijn voor het boeken van een reis. Andere factoren die meespelen met de beslissing zijn: het weer, de bestemming, is het kindvriendelijk, het eten en de kwaliteit van de plaats van bestemming. Ook spelen beoordelingen van voorgaande vakantiegangers een belangrijke rol.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 07-03-2011