De beste vakantie aanbieders vind u hier!

TravelBird

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Voordeliger op wintersport door last minute vakantie te boeken

In de maand november blijkt dat het totaal aantal boekingen voor de wintersport in vergelijking met vorig jaar meer dan tien procent achterloopt. Er lijken vooralsnog minder mensen van een wintersportvakantie te gaan genieten.

 De terugloop van het aantal boekingen biedt echter voor de late beslissers wel mogelijkheden. Met minder boekingen kan het maar zo zijn dat er straks een groot aantal wintersportvakanties voordelig in de aanbieding worden gedaan en er heel goedkoop een last minute vakantie naar een van de bekende wintersportgebieden in bijvoorbeeld Oostenrijk, Frankrijk of Italië kan worden geboekt.

Uit de cijfers van het ANVR blijkt dat Frankrijk en Oostenrijk nog tot de populairste landen behoren om de skivakantie door te brengen, maar ook hier is een terugloop te constateren van respectievelijk tien en elf procent. In Duitsland is er een terugloop geconstateerd van twaalf procent.

De brancheorganisatie laat weten dat mensen steeds later een wintersportvakantie boeken. Dat lijkt een tendens aan het worden te zijn, waarbij de crisis een rol speelt, maar ook de zekerheid van aanwezigheid van sneeuw op het moment dat men op vakantie wil gaan is daarbij van belang.

Overigens zijn de cijfers van het ANVR gebaseerd op het aantal boekingen dat via georganiseerde reizen verloopt. In de cijfers is dus niet meegenomen dat er ook mensen zijn die zelf hun wintersportvakantie organiseren door bijvoorbeeld losse vliegtickets te kopen en een hotel of pension te boeken.

De populariteit van het boeken van een last minute vakantie voor de wintersport lijkt dus toe te nemen en daar kunnen mensen straks wellicht van profiteren.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 20-11-2013