De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Sunweb

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Vliegreizen worden vaak ver voor vertrek geboekt

Uit een onderzoek van Skyscanner is gebleken dat de meeste vakantiegangers van zekerheid houden en graag ver van tevoren een vlucht naar de bestemming boeken. Ruim 41 procent van de reizigers boekt vooraf een ticket om zo verzekerd te zijn van de vlucht.

Uit het onderzoek kwam een onderscheid naar voren in het type reiziger die vluchten boeken. Zo is er de gokker die vooral voor de beste prijs gaat en lang wacht om van de beste prijs te kunnen profiteren. Deze categorie reizigers kan uitstekend een last minute vakantie boeken om optimaal te profiteren van de lage prijs. Een andere categorie speelt meer op veilig en boekt zo vroeg mogelijk om van een plaats in het vliegtuig verzekerd te zijn.

Dan is er nog de vakantieganger die weinig risico neemt en vooraf een goede vergelijking maakt tussen de prijzen van de vluchten. De efficiënte boeker kijkt nergens naar en boekt gewoon een vlucht op het moment dat het uitkomt. Tot slot zijn er de spontane reizigers die ineens besluiten om weg te gaan en een vlucht boeken naar een leuke bestemming. Ook deze categorie kan prima uit de voeten met het boeken van een last minute vakantie.

Aan het onderzoek van Skyscanner hebben vijfduizend personen deelgenomen en de meerderheid van de deelnemers herkent zich in de groep reizigers die op safe speelt en zo vroeg mogelijk een vlucht boekt. De spontane reiziger die bijvoorbeeld besluit om last minute op vakantie te gaan staat op de derde plaats en de efficiënte boeker op de laatste plek.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 19-02-2014