De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BeleefAfrika

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Betere bescherming bij boeken vakanties en reizen via internet

Er zijn tegenwoordig veel consumenten die bij het boeken van een vakantie alles zelf via internet regelen. Nu is er een akkoord gesloten in het Europees Parlement met de lidstaten van de EU dat er een betere bescherming komt voor consumenten die een reis via internet boeken. Bij het boeken van een vakantie via internet en het reserveren van een hotel en een vlucht is er geen direct aanspreekpunt als er zich problemen voordoen. Dat is bij een pakketreis anders, want dan is de touroperator het aanspreekpunt.

Met het akkoord krijgen consumenten die een vakantie zelf samenstellen via internet dezelfde bescherming als de vakantiegangers die een complete pakketreis bij een touroperator hebben geboekt. Overigens was een groot gedeelte van de consumenten die zelf de vakanties regelt al in de veronderstelling dat die bescherming er wel was. De bescherming was er echter tot op heden niet.

De nieuwe afspraken leiden ertoe dat de site waar de vakantie geboekt wordt als aanspreekpunt gaat dienen indien er zich bijvoorbeeld calamiteiten voordien. Een van de beschermende regels is dat de vakantieganger het recht heeft om de reis te annuleren als er zich een te grote onverwachte stijging van de prijs voordoet.

De ANWB heeft laten weten tevreden te zijn met de betere bescherming van consumenten die zelfstandig via internet hotels, vluchten en huurauto’s reserveren. Het enige minpuntje kan zijn dat de prijzen van online boekingen wellicht omhoog gaan, want straks zullen ook de prijsvechters de kosten op zich moeten nemen die voortvloeien uit de bescherming van klanten.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 28-10-2015