De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BelVilla

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Vakantiegeld weer voor vakantie

Voor het eerst sinds drie jaar wordt (een deel van) het vakantiegeld wat de Nederlanders krijgen weer in een vakantie gestopt. Dit komt uit een onderzoek van de ING-bank in samenwerking met andere bedrijven. Het blijkt dat de meeste mensen de grootste financiële problemen hebben opgelost en zo hebben ze weer wat financiële ruimte.

Afgelopen jaren zijn de Nederlanders wat voorzichtiger omgegaan met het vakantiegeld wat in mei op de bankrekening gestort wordt. Het werd vooral gebruikt om oude schulden af te lossen of het geld werd naar een spaarrekening overgemaakt als extraatje in de slechte financiële tijd. Dit jaar wordt maar 15% gebruikt voor het aflossen van schulden en 20% gaat naar de spaarrekening.
Zeker 60% van het geld wordt besteed aan de vakantie. In 2010 was dat maar 45%, dit kwam uit onderzoek van het Nibud.
Zeker een derde van de vakantiegangers stopt het hele bedrag in de vakantie, of leggen zelfs nog geld bij. Dit is een positieve omslag voor de vakantiebranche.

De voorgaande jaren gingen de mensen goedkoop met de auto op vakantie en zochten ze het vaak dicht bij huis. In dit jaar worden er veel vliegvakanties geboekt. Er zijn al zo’n 1,95 miljoen boekingen gedaan, hiervan gaat 1,3 miljoen met het vliegtuig op vakantie. Dit is een stijging van 5% vergeleken met vorig jaar. De autoreizen daalden met 4%. Het blijkt dus dat mensen meer geld te besteden hebben. Het kan ook te maken dat de brandstof voor de auto veel duurder is geworden.
Binnen Europa zijn Spanje, Turkije en Griekenland populair. Buiten Europa zijn dit de Verenigde Staten, Indonesië en de Nederlandse Antillen.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 16-05-2011