De beste vakantie aanbieders vind u hier!

GoMundo

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Vakantieboekingen gaan achteruit

In het begin van 2011 ging het met de boekingen voor de zomervakantie nog goed. Nu lijkt het alweer een stuk achteruit te gaan. In de week met Pasen en Koninginnedag daalden het aantal boekingen met 20%, vergeleken met vorig jaar.

Judith Nijk, van het onderzoeksbureau GfK, meldt dat ze de boekingen voor de vakantie vanaf maart achteruit zien lopen. Over het hele jaar gemeten, zijn de vakantieboekingen voor de zomer gestegen met 3%.
Vorig jaar was het qua zomervakanties niet zo’n heel goed jaar voor deze branche. Het percentage mensen dat een zomervakantie geboekt heeft, is ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Een lichtpuntje voor de reisorganisaties is dat veel mensen dit jaar in april op vakantie zijn geweest. Meer in vergelijking tot vorig jaar april. Deze mensen hebben deze vakanties al eerder dit jaar of zelfs vorig jaar geboekt.
In april zijn er 30% meer mensen op reis gegaan, aldus Judith Nijk. In de meivakantie zullen er naar verwachting 30% minder mensen weggaan, omdat deze al in april zijn geweest.

Vooral Spanje is een favoriete bestemming met als nummer twee Griekenland en Turkije. Vakanties naar Turkije stijgen fors. Mensen deinzen toch terug om op vakantie te gaan naar Egypte, waar eerder dit jaar politieke onenigheid was.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 09-05-2011