De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Corendon

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Vakantiebestemming Egypte weer meer in trek

Egypte is als vakantiebestemming weer wat populairder aan het worden. Er is een forse stijging waar te nemen voor de interesse in vakanties naar Egypte dat in augustus 2013 nog voor bepaalde gebieden een negatief reisadvies kreeg toegekend.

Dat het oude niveau van voor de politieke onrust in het Noord-Afrikaanse land weer is bereikt, kan nog niet gesteld worden, maar er is vooruitgang te zien in de interesse van toeristen om het land weer als bestemming voor vakantie te zien. In dit jaar zijn er per maand telkens ongeveer dertigduizend consumenten in Nederland die informatie zoeken over vakanties naar Egypte.

 In 2012 was dat aantal nog aanzienlijk hoger, want toen oriënteerden zestigduizend mensen per maand zich op Egypte als vakantiebestemming. In vergelijking met september 2013 is er echter wel sprake van een stijging, want vorig jaar keken er nog 15.000 mensen in de maand september naar de mogelijkheden om een reis naar Egypte te boeken.

In de afgelopen weken is er vooral gekeken naar bestemmingen als Marsa Alam, Hurghada en Sharm el Sheik. De toename van de interesse van vakantiegangers in Egypte als vakantiebestemming is positief te noemen voor de reissector. Egypte is namelijk altijd een populaire bestemming geweest en niet alleen in de zomer, maar in alle seizoenen van het jaar.

In oktober begint de herfstvakantie en dat is ook het moment waarop meerdere touroperators weer verschillende reizen naar Egypte aanbieden. Tot de touroperators behoren onder meer Corendon, Arke, Altours en Neckermann. Het boeken van een last minute vakantie naar Egypte ligt met de maand oktober in het verschiet dan ook voor de hand.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 17-09-2014