De beste vakantie aanbieders vind u hier!

EffeWeg

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Bijna miljoen Nederlanders op vakantie naar wintersportbestemming

In het aanstaande seizoen voor de wintersport zullen er naar verwachting bijna een miljoen Nederlanders op vakantie gaan naar een wintersportbestemming. Een groot deel van deze vakantiegangers boekt zelfstandig een accommodatie en gaat met de auto op reis. Er zijn echter ook wintersporters die de keuze maken voor een compleet verzorgde reis inclusief hotel en skipassen. Daarnaast is er nog een groep die last minute besluit om alsnog met wintersport te gaan.

In elk geval kan er qua aantallen een vergelijking worden gemaakt met het afgelopen jaar, want ook toen gingen er ongeveer 1 miljoen mensen vanuit Nederland op vakantie naar een wintersportbestemming. Naar verwachting zal de wintersportkoorts verder worden aangewakkerd op het moment dat de pistes op de wintersportbestemmingen vol met sneeuw liggen.

Oostenrijk zal ook dit wintersportseizoen de meest populaire bestemming zijn, want daar gaat ongeveer de helft van de Nederlandse wintersporters heen. Verder zijn er een aantal bestemmingen in Duitsland, waar de populariteit van een wintersportvakantie toeneemt en dat zijn onder meer Sauerland en de Harz.

Meer dan driekwart van de wintersporters kiest ervoor om de ski’s op vakantie onder te binden en een kleiner aantal laat de keuze vallen op snowboarden. Andere activiteiten worden ook ondernomen op de wintersportbestemming en dat zijn onder meer langlaufen en wandelen.

Het meest gebruikte middel om naar de wintersport te gaan is de auto. Ongeveer 80 procent maakt gebruik van eigen vervoer en 8 procent geeft de voorkeur aan het op vakantie gaan met een touringcar. De overige wintersporters gaan met de trein of met het vliegtuig.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 03-12-2014