De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Peter-Langhout

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Bijna half miljoen Nederlanders minder op vakantie

De zomer is in zicht, maar in het zomerseizoen gaan er dit jaar wel vierhonderdduizend Nederlanders minder op vakantie in vergelijking met de zomer van 2011. Dit jaar gaan er 10,8 miljoen Nederland minimaal een week op vakantie. Van dat aantal gaan er 7,8 miljoen op vakantie naar het buitenland en 2,6 miljoen Nederlanders vieren in het eigen land vakantie. Er is dan nog een groep over van driehonderdduizend mensen, die nog geen bestemming hebben en waarschijnlijk de voorkeur geven aan een last minute vakantie.

Het onderzoek met bovenstaande cijfers is uitgevoerd door het NBTC-NIPO Research in de maand april. Hieraan hebben 7400 Nederlanders meegedaan, waarbij er onderzoek is gedaan naar vakanties van minimaal een week vanaf de maand mei tot en met de maand september. Met betrekking tot de vakantievierders in Nederland is er in vergelijking met 2012 sprake van een daling van vijf procent, wat overeenkomst met 125.000 mensen.

De populairste bestemmingen voor een vakantie in het buitenland zijn nog altijd Frankrijk, Duitsland en Spanje, maar opvallende groeiers zijn de landen Turkije en Kroatië. Met betrekking tot het boeken van een last minute vakantie zijn landen als Spanje en Turkije erg populair te noemen.

Dat het aantal vakantievierende Nederlanders dit jaar daalt is te wijten aan een aantal oorzaken, waarvan de economische crisis als een belangrijke oorzaak kan worden aangeduid. De koopkracht van de mensen loopt namelijk terug en het consumentenvertrouwen daalt. De Nederlanders letten dus meer op de bestedingen en gaan dus minder op vakantie. De groep, die nog niet besloten heeft waarheen te gaan, kan altijd een voordelige last minute vakantie boeken.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 16-05-2012