De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Sunweb

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Vakantie in Nederland onverminderd populair

Nederlanders gaan nog altijd graag in eigen land op vakantie. Bijna veertig procent van de vakantievierders doet het dit jaar weer gewoon in Nederland. Vooral de provincie Zeeland en de Waddeneilanden blijven populair, maar ook de Veluwe en Limburg zijn populaire bestemmingen. Wie wel naar het buitenland gaat kiest het vaakst voor Frankrijk. Spanje en Duitsland zijn ook in trek tijdens de zomervakantie.

Steeds populairder
Enkele jaren geleden concludeerde het Bureau voor Toerisme en Congressen al dat Nederland als vakantieland weer veel populairder aan het worden was. Elk jaar worden er ongeveer 18 miljoen Nederlandse vakanties op eigen bodem doorgebracht.

Accommodaties
Vroeger gingen mensen het liefste kamperen, maar tegenwoordig zijn bungalow- en andere vakantieparken veruit favoriet. Ook stedentrips zijn in trek, maar dan overnacht men over het algemeen het liefst in een hotel. Er wordt graag gewandeld en gefietst, al blijft op het strand liggen ook een populaire tijdsbesteding.

Mooi weer
Omdat de zomer tot nu toe erg tegenvalt in Nederland worden er toch ook nog veel last minutes geboekt. Vooral zonnige bestemmingen zijn daarbij populair. Ook mensen die al geboekt hadden naar een ander land gaven aan dit vooral te doen vanwege het klimaat. Meer dan de helft van de mensen die naar het buitenland op vakantie gaan geeft dit als reden op. Toch vindt men Nederland absoluut geen ongeschikt vakantieland. Sterker nog, 4 op de 5 zegt andere vakanties juist wel graag in Nederland door te brengen.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 11-08-2011

Vakantie in Nederland populair

Het is bekend dat veel Nederlanders graag op vakantie mogen gaan naar het buitenland. Landen als Spanje, Frankrijk en Duitsland zijn populair om naartoe te gaan en van een relaxt verblijf te genieten. Het blijkt echter dat er ook steeds meer Nederlanders zijn die de vakantie graag in eigen land doorbrengt. Het ene hoeft het andere overigens daarbij niet uit te sluiten. Een weekendje weg in Nederland telt ook als een soort vakantie en kan natuurlijk prima gecombineerd worden met een vakantiereis naar het buitenland op een later moment.

Uit de cijfers van CBS is gebleken dat Nederlanders in elk geval wel vaker binnen de grenzen op vakantie gaan. Daarbij is de provincie Noord-Holland populair. Verder geldt er dan een voorkeur voor verblijf in een pension, jeugdaccommodatie of hotel. Dit type accommodaties heeft in 2016 ongeveer 3,1 gasten uit eigen land mogen ontvangen. Er is tevens sprake van een toename van het aantal keren dat Nederlanders in eigen land vakantie vieren. Dat is dan weer het hoogst in de provincie Groningen.

Er zijn in deze provincie in 2016 15 procent meer Nederlanders op vakantie geweest in vergelijking met een jaar ervoor. Het aantal Nederlandse gasten in provincies als Flevoland en Limburg is afgenomen. Interessant om te weten, is dat een groot aantal Nederlanders wacht met het boeken van een vakantie. Als het weer in eigen land minder mooi is in de zomer is men sneller geneigd om een last minute vakantie te boeken naar een land met zongarantie. Verder wordt vaak afgewacht met boeken in de hoop dat er van een voordelige last minute vakantie geprofiteerd kan worden.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 21-06-2017