De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BelVilla

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Meer Nederlanders kiezen voor vakantie in eigen land

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen heeft naar buiten gebracht dat er dit jaar ongeveer 2,5 miljoen mensen binnen een periode van twee maanden de keuze maken voor een vakantie in eigen land. Dat is een stijging van twee procent ten opzichte van een jaar eerder. Het goede voorjaarsweer is een van de redenen waarom mensen ervoor kiezen in Nederland op vakantie te gaan, waarbij vooral het kamperen populair is.

Het doorbrengen van de vakantie in eigen land ligt niet alleen aan het goede weer in het voorjaar, want ook de economische crisis speelt nog altijd een rol. In Nederland is er sprake van een daling van het aantal mensen dat voor deze zomer de voorkeur geeft aan een vakantie in het buitenland. Bijna twee derde van de mensen in Nederland heeft laten weten deze zomer op vakantie te gaan en in totaal gaan ongeveer 7,5 miljoen mensen de vakantie in het buitenland doorbrengen.

Frankrijk blijft een van de meest populaire landen om in de zomer de vakantie door te brengen. 1,3 miljoen Nederlanders zijn van plan naar Frankrijk te gaan en ongeveer achthonderdduizend mensen geven aan Spanje de voorkeur.

Een groot deel van de vakantiegangers heeft de reis al geboekt. Meer dan de helft van de reizen zijn in het begin van de maand april al geboekt. Ongeveer dertig procent wacht nog met boeken om wellicht van een last minute vakantie te profiteren. Dan is er ook nog een groep van ongeveer vijftien procent die op de bonnefooi op vakantie gaat.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 21-05-2014