De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Breakloose

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Meer Nederlanders op vakantie tijdens schoolvakantie in de herfst

Tijdens de herfstvakantie die voor de scholen in de regio Midden en regio op 17 oktober begint en voor de regio op 24 oktober gaan er meer Nederlanders weg op vakantie in vergelijking met vorig jaar. In 2015 zullen er ongeveer 1,4 Nederlanders tijdens de herfstvakantie op vakantie gaan en dat is een stijging van 3 procent ten opzichte van de herfstvakantie in 2014.

Overigens blijft het grootste deel van de vakantiegangers in deze herfstperiode in eigen land, want dat aantal komt uit op ongeveer 750.000. Dat betekent dat er in totaal ongeveer 650.000 Nederlanders op vakantie naar het buitenland gaan. Dat kan gaan om een korte stedentrip, maar bijvoorbeeld ook voor een vakantie van een week. De luxe bungalows doen het voor de herfstvakantie in Nederland buitengewoon goed, want veertig procent van de vakanties in eigen land wordt doorgebracht in een bungalow. Het is overigens opvallend dat er dit jaar vroeg in het seizoen al veel boekingen werden gedaan voor een vakantie tijdens de schoolvakantie in de herfst.

De plekken die nu nog over zijn worden opgevuld met boekingen door Nederlanders die de voorkeur geven aan een last minute vakantie. Voor de reizigers die naar het buitenland gaan, geldt dat Duitsland, België en Frankrijk populair zijn. Degene die de voorkeur geven aan een zonvakantie doen dat het liefst in Spanje, Portugal en Italië. Turkije is vanwege de ontwikkeling van de afgelopen tijd met onder meer de aanslag in Ankara wat minder populair als het gaat om last minute vakanties tijdens de herfstvakantie.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 14-10-2015