De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BeleefAfrika

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Themacruises nieuwe trend van vakantie vieren

Cruisevakanties staan van oudsher bekend als vakantie voor oudere mensen, maar tegenwoordig is niets minder waar. Dat is allang achterhaald, want er zijn tegenwoordig steeds meer gezinnen en jongeren die een cruisevakantie boeken. Bovendien is er een trend waarneembaar die de aantrekkingskracht verder vergroot. De themacruises zijn namelijk in opkomst. Dat betekent dat de hele reis in het teken staat van een bepaald thema. Bijvoorbeeld in het thema van een bepaalde artiest of in het thema van een populaire serie.

Zo zijn er ook themacruises waar bridge of wrestling het thema vormt. Als grote publiekstrekker zijn er dan ook nog de zogenoemde festivalcruises. Op het vaste land zijn festivals al helemaal hot en trekken de festivals een groot en divers publiek. Dat is ook het geval aan boord van een cruiseschip waar de vakantie een groot festival is. Bon Jovi is een van de artiesten die geboekt staat voor een fantastische festivalcruise en in dit geval voor de Runaway to Paradise cruise.

Het cruiseschip vaart daarbij van Barcelona na Palma de Mallorca. Er zijn voor de liefhebbers van Star Trek overigens speciale Star Trek cruises. Wie meegaat met de Bon Jovi cruise ziet de artiest aan boord twee keer een concert geven. Overigens boeken de Nederlanders in verhouding tot bijvoorbeeld Duitse vakantiegangers nog altijd minder cruisevakanties. Ook in Groot-Brittannië zijn de cruisevakanties aanzienlijk populairder. In Australië zijn de cruises overigens het meest populair. Daar boekt 5% van de bevolking wel eens een cruise om van een heerlijke vakantie te genieten.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 01-05-2019