De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Corendon

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Nederlanders sparen voor vakantie

De consumenten in Nederland zijn de beste spaarders ter wereld als het gaat om het sparen van geld voor de vakantie. Ongeveer negentig procent van de Nederlandse vakantiegangers spaart het bedrag voor de vakantie vooruit. Dat Nederlanders de beste vakantiespaarders zijn blijkt uit een wereldwijd onderzoek dat in opdracht van Expedia werd uitgevoerd. Er hebben elfduizend respondenten uit vierentwintig landen meegedaan aan het onderzoek.

Er werd onder meer onderzocht op welke wijze de consumenten met hun geld omgaan ten aanzien van het sparen voor de vakantie. Bijna 90 procent van de Nederlanders spaart de volledige reissom vooruit en in vergelijking met andere landen is dat het grootste percentage. Naast de Nederlanders mogen ook de Zweden en de Fransen graag de vakantie bij elkaar sparen. 78 procent van de Zweden doet dat namelijk en 77 procent van de Fransen.

In een groot aantal landen betalen de vakantiegangers de reis pas achteraf en wordt de creditcard gebruikt om de vakantie te betalen. De mensen in Zuid-Korea vinden het lastig om de reis in één keer te voldoen, want slechts 17 procent spaart het volledige bedrag vooraf. Aan de voorbereidingen voor de vakantie wordt door Nederlanders, Denen en Zweden het minste uitgegeven met een gemiddeld bedrag van 48 euro.

Het gemiddelde dat aan de vakantievoorbereiding wordt uitgegeven ligt wereldwijd op een bedrag van 64 euro. Het gaat dan onder meer om uitgaven voor een bezoek aan de kapper, het aanschaffen van nieuwe kleding, fitnesstraining en het brengen van een bezoek aan de zonnebank.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 18-06-2014