De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Kras

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Spanje en Turkije komende zomer populair voor vakantie

Er zijn weer een aantal favoriete bestemmingen voor vakantie bekendgemaakt en dan gaat het om de vakantiebestemming die komende zomer het meest populair zijn. Net als eerdere jaren zijn het vooral Spanje, Turkije en Griekenland die in trek zijn om in de zomer op vakantie naartoe te gaan. Overigens is Turkije het meest favoriete vakantieland met 18 procent van de stemmen en volgt Spanje met 17 procent op de tweede plek. Griekenland kreeg 16 procent van de stemme. Deze stemmen zijn gebaseerd op een onderzoek van D-Reizen.

Buiten Europa lijkt Egypte onverwachts een van de populairste vakantiebestemmingen te zijn. Opvallend is ook dat de deelnemers aan het onderzoek van D-Reizen slechts 4 procent van de stemmen heeft gegeven aan Frankrijk. Ongeveer 45 procent van de respondenten heeft laten weten op vakantie te gaan naar het favoriete land en 20 procent van de deelnemers heeft laten weten om naar de dezelfde bestemming te gaan als het afgelopen jaar en naar dezelfde locatie. Meer dan de helft van de deelnemers heeft laten weten naar een ander land te gaan en een kwart zou thuisblijven om vakantie in eigen land te vieren als mooi weer gegarandeerd zou zijn.

D-Reizen verwacht dat er in de maand januari een piek zal ontstaan in het aantal boekingen voor een vakantie in de zomer. Bijna een kwart van de vakantiegangers boekt namelijk al in deze maand een vakantie en er wordt in vergelijking met vorig jaar minder lang gewacht met boeken. De belangrijkste reden daarvoor is de zekerheid.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 07-01-2015