De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Peter-Langhout

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Spanje populair voor last minute vakantie in de herfst

In Nederland is de herfstvakantie voor een deel van de scholen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs al begonnen. Dat betekent dat er weer vele Nederlanders op vakantie gaan naar populaire bestemmingen. Een van de landen waar last minute vakanties in de herfst naar toe worden geboekt is Spanje. In dit zonnige land blijkt Malaga veruit de populairste bestemming te zijn.

In vergelijking met vorig jaar is er sprake van een stijging van meer dan 230 procent van Nederlandse toeristen die op vakantie gaan naar Malaga. De metropool Barcelona wordt daarmee voorbij gestreefd als populaire bestemming. Dat Malaga nu zo populair is geworden en er minder toeristen uit Nederland naar Barcelona gaan, kan ermee te maken hebben dat veel Nederlanders al eens een bezoek hebben gebracht aan Barcelona en nu op zoek zijn naar wat anders. Bovendien kent de stad Malaga zeker in de herfst een beter klimaat in vergelijking met Barcelona.

Verder is het populair om een last minute vakantie naar Portugal te boeken en dan zijn vooral de stedentrips naar Porto en Faro erg in trek. De stad Faro kan een groei tegemoet zien van 700 procent en voor de stad Porto is er sprake van een groei van 400 procent van Nederlandse vakantiegangers.

Het ligt in de verwachting dat de luchthavens het op 19 oktober het meest druk krijgen in deze herfstperiode. Dat is namelijk het weekend, waarop de herfstvakantie ook voor de scholen in het noorden en in het midden van Nederland zal beginnen.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 16-10-2013