De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BeleefAfrika

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Slechte bedden verpesten vakantie

Niets kan een vakantie zo verpesten als een slecht bed. Dat blijkt uit een enquête van een beoordelingssite van vakanties.

Maar liefst twee derde van de deelnemers gaf aan dat ze wel eens slapeloze nachten op een slecht bed hebben meegemaakt tijdens een vakantie. Van hen zei ongeveer 40 procent dat het hun vakantie toen voor een deel verpest heeft. Voor nog meer mensen - 47 procent - werd de vakantie door de slechte nachtrust zelfs volledig verknald. Doordat de nachtrust werd verziekt hadden deze mensen geen plezier meer in hun vakantie.

Te harde matrassen staan met stip op nummer een in de lijst van ongemakkelijkste bedden. Een matras dat te zacht is zorgt ook voor veel problemen, evenals bedden die bij elke beweging piepen en kraken. In iets mindere mate zorgen te korte of te smalle bedden voor ongemak tijdens de nacht. Verrassend weinig mensen storen zich aan slechte kussens en de kwaliteit van slaapbanken. Bij slaapbanken speelt het wellicht een rol dat mensen een lagere verwachting hebben van het comfort ervan.

Vreemd genoeg maakt de prijsklasse van een hotel of ander onderkomen niet veel uit voor de kwaliteit van de bedden. Volgens de website die het onderzoek uitvoerde komt dit vooral omdat een lekker bed heel persoonlijk is. Wat de een heerlijk vindt slapen is voor een ander juist erg ongemakkelijk. Natuurlijk bestaan er ook ronduit slechte bedden, maar hoe plezierig een matras ligt is natuurlijk erg smaak gebonden. Daarom is het voor hotels erg moeilijk om een bed of matras te kiezen waarop veel mensen plezierig vinden liggen.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 08-09-2011