De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Breakloose

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Slecht weer veranderde veel vakantieplannen

Veel Nederlanders die van plan waren om in eigen land op vakantie te gaan hebben alsnog hun geluk in een ander land beproefd. Meer dan een derde paste de vakantie aan naar aanleiding van het tegenvallende weer, vooral om in een zonniger land op vakantie te gaan. Dit blijkt uit een uitgebreid onderzoek van een bekende Nederlandse reisvergelijker. Daarbij werden een kleine 1000 Nederlanders ondervraagd over hun zomervakantie.

Niet alleen de bestemming werd gewijzigd vanwege het weer, ook werden vakanties regelmatig ingekort en geannuleerd. Toch zijn nog altijd vier op de vijf Nederlanders deze zomer op vakantie geweest. Daarvan ging maar liefst 70% naar een bestemming waar je kans maakt op veel zonuren.

Veel mensen veranderden hun reisdoel in de hoop op een andere plek mooier weer aan te treffen, echter liep dat soms ook anders. Tien procent van de vakantiegangers geeft aan minder zon te hebben gehad dan gehoopt wanneer ze een zonvakantie hadden geboekt. De verwachtingen zijn echter ook hoog gespannen. Voor Nederlanders moet de temperatuur het liefst ergens tussen de 25 en 30 graden liggen, dat is voor de meesten namelijk hun ideale vakantietemperatuur.

Door de relatief slechte zomer - dit kwam vooral door de vele millimeters die er vielen - is Nederland ook niet meer het populairste vakantieland. Frankrijk is Nederland weer voorbij gestoken in die ranglijst. De verwachting is dat ook in de nazomer veel mensen nog zonnige bestemmingen zullen bezoeken, vooral landen als Griekenland, Spanje en Turkije zijn daarbij populair.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 21-09-2011