De beste vakantie aanbieders vind u hier!

TravelBird

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Senioren geven meer geld uit aan vakanties

In de toeristische sector worden de senioren steeds belangrijker. Mensen met een leeftijd boven de 50 jaar gaan meer en meer op vakantie en geven bovendien ook nog eens meer geld uit tijdens de reis.

Uit gegevens van de database van de Europese Unie blijkt dat twintig procent van alle bestedingen in de vakantiebranche afkomstig is van senioren met een leeftijd boven de 65 jaar. Ook de senioren in de leeftijdscategorie vanaf 50 jaar tot 65 jaar leveren een belangrijke bijdrage aan de vakantiebranche, zoals het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen bekend heeft gemaakt. Een woordvoerster bracht naar buiten dat senioren zeker een belangrijke doelgroep zijn op het gebied van toerisme. De senioren hebben namelijk niet alleen vaak genoeg tijd, maar ook voldoende geld om te besteden aan vakantiereizen.

In de periode tussen 2006 en 2011 hebben de senioren boven de 65 jaar ongeveer 33 procent meer uitgegeven tijdens vakanties en korte tripjes. Meer dan twintig procent is vaker op vakantie gegaan en ook maakte bijna dertig procent van deze ouderen daguitstapjes. De groep senioren tot 65 jaar gaat bovendien ook vaker op vakantie en besteedt daaraan meer geld. In deze groep lijkt de groei zelfs nog groter te zijn dan in de groep van mensen boven de 65 jaar. Wat daar ook invloed op heeft is dat de vijftigers vaak nog vitaler zijn en bovendien ook een grotere groep vertegenwoordigen. Uit onderzoek is verder nog gebleken dat de ouderen per persoon een bedrag van 1265 euro besteden aan een lange vakantie.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 27-03-2013