De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Sunweb

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Aandeel senioren in vakantiebestedingen groeit

Het aandeel van senioren in vakantiebestedingen is al groot, maar zal in de toekomst nog verder toenemen. Het is zelfs de verwachting dat over zeven jaar het aandeel van vakantiebestedingen onder senioren een totaal bedraagt van veertig procent. Het gaat dan om senioren die 55 jaar of ouder zijn. De groei heeft onder meer betrekking op het aantal vakanties dat in 2012 onder de senioren nog dertig procent bedroeg en in 2020 op 34 procent zal uitkomen. Ook het aandeel dat betrekking heeft op de uitgaven van senioren tijdens de vakantie zal groeien van 32 procent in het vorige jaar tot 37 procent in het jaar 2020.

Het blijkt dat senioren vorig jaar vaker op vakantie zijn gegaan dan de jongere generatie. Senioren gaan bovendien meer gespreid op vakantie, wat reisorganisaties weer het voordeel biedt om ook buiten het hoogseizoen vakanties en stedentrips aan te bieden. De bestedingen per vakantie zijn groter en ook senioren maken gebruik van het boeken van een last minute vakantie. Senioren gaan overigens niet alleen vaker, maar ook korter op vakantie. Naast de korte vakanties wordt er jaarlijks vaak ook één langere vakantie geboekt.

Onder senioren zijn stedenreizen populair, maar ook vakanties in de natuur worden vaak aantrekkelijk gevonden, waar actief bezig zijn voorop staat. De jongere doelgroep geeft gemiddeld liever de voorkeur aan een strandvakantie. Overigens is de toename van het aandeel van senioren in vakantiebestedingen ook te verklaren uit het gegeven dat het aantal senioren in 2020 met ongeveer een miljoen personen is toegenomen.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 07-08-2013