De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Breakloose

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Run op lastminute vakanties naar zonnige bestemmingen

De mensen in Nederland lijken helemaal klaar te zijn met de kou en het winterse weer en dat blijkt onder meer uit de run op lastminute vakanties naar zonnige bestemmingen. Bij voorkeur wordt de meivakantie in het buitenland doorgebracht en dan in elk geval in een land, waar de zekerheid van de zon geboden wordt. In vergelijking met 2012 in dezelfde periode is er nu al sprake van dertig procent meer boekingen naar zonnige bestemmingen. Dat kan opgemaakt worden uit de gegevens van de ANVR die vorige week gepubliceerd werden.

De run op lastminute vakanties naar Turkije is het grootste, want maar liefst 41 procent van de boekingen heft betrekking op een vakantie naar Turkije. Dat Turkije een geliefd land is om de vakantie door te brengen is overigens niet alleen terug te leiden naar het zonnige karakter. De lastminute vakanties zijn namelijk ook nog eens erg goedkoop en veel gezinnen kunnen in de meivakantie dus tegen een laag tarief van een zonnige vakantie genieten. De populariteit van Turkije als vakantiebestemming wordt gevolgd door Spanje, waar een kwart van de boekingen betrekking op heeft. Frankrijk is met zeventien procent ook nog populair en Griekenland en Italië vullen de lijst aan van bestemmingen, waar de meivakantie wordt doorgebracht.

Het is in elk geval duidelijk dat de mensen verlangen naar de zon en hogere temperaturen. De vliegvakanties naar zonnige bestemmingen in de meivakantie maken met 71 procent het grootste deel uit van het totale aantal geboekte vakanties. De winterse omstandigheden van deze week zal wellicht nog een groter deel van de mensen doen besluiten een zonvakantie te boeken.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 13-03-2013