De beste vakantie aanbieders vind u hier!

GoMundo

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Recordaantal vakantiegangers deze Pasen

Volgens de verwachtingen gaan er ruim 1,2 miljoen mensen uit Nederland met de Pasen met vakantie of een kort weekendje weg. Dit aantal is een record. Het Nederlands Bureau voor Toerisme verwacht dat er zo’n 950.000 buitenlanders in Nederland met vakantie gaan. Ook dit zijn er beduidend meer: namelijk 150.000 meer dan vorig jaar. Een van de trekpleisters in Nederland voor de buitenlandse bezoekers zijn de bollenvelden. Ook de kust is populair voor buitenlandse toeristen en natuurlijk de hoofdstad Amsterdam.

Van de 1,2 miljoen mensen die met vakantie gaat tijdens de Pasen, gaat iets minder dan de helft (500.000) gewoon in Nederland een weekend weg. De rest (700.000) gaan echt naar het buitenland voor een leuk paasweekend.

Het prachtige weer is een van de reden dat veel mensen met vakantie gaan. Ook omdat de Pasen dit jaar erg laat valt. Veel mensen hebben ook na de paasdagen een meivakantie van twee weken. Het populairste verblijf om vakantie in te vieren in eigen land is toch wel de bungalow, ook kamperen en stacaravans zijn in trek.

65% van de buitenlandse toeristen komt uit Duitsland, een kwart van hen komt uit België en de overige 10% komt uit landen als Engeland en Frankrijk.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 25-04-2011