De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BelVilla

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Recordaantal toeristen in Spanje

In de maand augustus van dit jaar ging er een record aantal mensen op vakantie naar Spanje. In totaal verbleven er 7,64 miljoen mensen in het land. Dit is een stijging van maar liefst 9,4 procent ten opzichte van de maand augustus vorig jaar.

Sinds 1995 wordt in Spanje bijgehouden hoeveel toeristen er in het land verblijven. Die gegevens laten zien dat er dit jaar al 8,5 procent meer bezoekers zijn dan vorig jaar. In totaal kwamen er dit jaar al meer dan 40 miljoen buitenlanders naar Spanje. De Spaanse minister die verantwoordelijk is voor toerisme heeft al laten weten dat 2011 waarschijnlijk het op drie na beste toeristische jaar van Spanje zal zijn.

Niet alleen de bekende Costas trokken meer bezoekers, ook de hoofdstad Madrid mocht zich verheugen in een grote toename van het aantal toeristen dat de stad bezocht. Voor een groot deel was dat te danken aan de Wereldjongerendagen die daar dit jaar werden gehouden, maar ook stedentrips naar Madrid zitten in de lift.

Vooral Britse toeristen weten elk jaar Spanje te vinden. Dit jaar brachten tot nu toe al 9,5 miljoen Britten hun vakantie door in Spanje. Amerikanen komen steeds vaker naar Spanje, evenals Duitsers, Italianen, Belgen en Nederlanders.

De meeste toeristen komen nog altijd met het vliegtuig, in augustus waren dat er maar liefst 5,5 miljoen. Ongeveer 4,1 miljoen mensen verbleven tijdens hun vakantie in Spanje in een hotel en iets meer dan een miljoen mensen huurden een appartement of een huisje.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 28-09-2011