De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Corendon

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Last minute vakantie naar Turkije en online visum aanvragen

Wie nu een last minute vakantie naar Turkije online gaat boeken, kan direct daar achteraan meteen het visum online regelen. Dat is sinds kort namelijk mogelijk en voorkomt dat men in Turkije op het vliegveld in de lange rij van de visumbalie moet aansluiten. Nederlandse vakantiegangers die een vakantie naar Turkije hebben geboekt of nog gaan boeken kunnen het verplichte visum voor Turkije nu via internet aanvragen, waarna zij op het vliegveld rechtstreeks door kunnen lopen naar de paspoortcontrole. De visumbalie kan in dat geval worden overgeslagen.

Het kan behoorlijk veel tijd schelen door na het boeken van een last minute vakantie naar Turkije direct het e-visum te regelen. Op de luchthavens kunnen, zeker in het hoogseizoen, lange wachtrijen ontstaan en die kunnen op deze manier prima worden ontlopen. Het verplichte visum kan via internet aangevraagd worden voor een bedrag van 15 euro, waarna een elektronisch visum wordt verstrekt en er ter plekke in Turkije geen stempel meer nodig is. Het elektronisch visum heeft een beperkte geldigheidsduur van een half jaar voor een periode van verblijf van maximaal negentig dagen, maar dat is natuurlijk lang genoeg voor de toeristen die een week, twee weken of drie weken van een heerlijke last minute vakantie in Turkije genieten.

Het online visum kan via de website evisa.gov.tr/en/ worden aangevraagd en daar is ook meer informatie te vinden. Kies dus na het online boeken van een last minute vakantie naar Turkije voor nog meer gemak door ook het visum online aan te vragen.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 17-07-2013