De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BelVilla

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Noorwegen populairste natuurland

Nederlanders zijn echte natuurliefhebbers en gaan binnen Europa dan ook graag op vakantie naar landen met veel natuur. Ook in eigen land zoeken we graag de natuur op, gemiddeld maar liefst 75 keer per jaar. Het nieuwe magazine Roots stelde een top tien samen n.a.v. een eigen onderzoek, waarin Nederlanders gevraagd werd naar hun favoriete natuurland. Noorwegen voert de lijst aan, voor Frankrijk en Oostenrijk. Nederland zelf staat op plaats 5.

Noorwegen
Maar liefst 27% van de ondervraagde Nederlanders vindt Noorwegen het mooiste natuurland in Europa. Het is wel opvallend dat ongeveer de helft van deze mensen dit zegt zonder er zelf geweest te zijn. Noorwegen staat natuurlijk bekend om zijn fjorden, maar ook de ongerepte natuur in het binnenland spreekt tot de verbeelding.

Frankrijk
Frankrijk is nog altijd de populairste vakantiebestemming voor Nederlanders en ook op de lijst van mooiste natuurlanden van Europa scoort het land hoog. Exact een kwart van de ondervraagden noemt Frankrijk als mooiste land wat betreft de natuur, waarmee het de tweede plaats bezet.

Oostenrijk
De bergen van Oostenrijk zorgen ervoor dat dit land de derde plaats krijgt met 18% van de stemmen. In de winter gaan veel Nederlanders naar Oostenrijk op vakantie, om te genieten van de besneeuwde bergtoppen, maar ook in de zomer is het een populair vakantieland.

De lijst wordt in volgorde van populariteit compleet gemaakt door de landen Zwitserland, Nederland (plaats 5 met 13% van de stemmen), Zweden, Italië, Duitsland, Ierland en Spanje.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 26-08-2011