De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Corendon

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Meer Nederlanders gaan in zomer op vakantie

Het aantal Nederlanders dat in de zomer op vakantie gaat, neemt weer toe. Deze zomer gaat ongeveer tweederde van de bevolking in Nederland op vakantie. Meer dan 7,6 miljoen personen kiezen voor een vakantie in het buitenland en 2,5 miljoen personen geven de voorkeur aan een verblijf in Nederland. Dan is er ook nog een groep van 600.000 personen die op dit moment nog geen keuze voor de zomervakantie heeft gemaakt en wellicht een last minute vakantie boeken.

Bovenstaande gegevens zijn afkomstig uit een onderzoek dat gehouden is door NBTC-Nipo Research, waarin de plannen van de Nederlanders onderzocht zijn. Er is een aantal jaren sprake geweest van een daling van het aantal mensen dat op vakantie ging, maar voor 2015 lijkt er weer sprake te zijn van een stijging. Naar verwachting gaan ongeveer 10,7 miljoen mensen op vakantie. In vergelijking met vorig jaar is dat een stijging van 1,5 procent.

Er zijn net als ieder jaar weer een aantal bestemmingen favoriet met Frankrijk op nummer één. Ongeveer 1,3 miljoen Nederlanders zijn van plan om de vakantie in Frankrijk door te brengen. Spanje mag zich dit jaar ook verheugen in een toenemende belangstelling, want één miljoen mensen brengen de vakantie deze zomer in Spanje door. Duitsland volgt op de derde plaats als favoriete vakantiebestemming voor de zomervakantie en kan 750.000 toeristen uit Nederland verwachten.

Degene die in Nederland blijven om vakantie te vieren, doen dat vooral op een bungalowpark. Er is sprake van een kleine daling van het aantal personen dat van plan is om in eigen land te gaan kamperen.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 20-05-2015