De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Sunweb

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Nederlandse toeristen vrijgevig op vakantie

Nederlanders staat niet overal bekend als een vrijgevig volk en worden eerder als gierig aangemerkt, maar op vakantie lijkt dat anders te zijn. Er is een onderzoek uitgevoerd naar de bestedingen en vrijgevigheid van Nederlanders die op vakantie zijn en daaruit is gebleken dat veertig procent van de toeristen meer fooi geeft op vakantie. Het Corendon Vakantie Onderzoek heeft dat uitgewezen en aan het onderzoek hebben meer dan duizend consumenten meegedaan met een leeftijd van 18 jaar en ouder.

De respondenten zijn in de afgelopen vijf jaren een of meerdere keren op vakantie geweest en een groot deel blijkt dus vrijgevig te zijn. Er mag dan meer fooi gegeven worden tijdens de vakantie in het buitenland, maar dat neemt niet weg dat een groot deel van de vakantiegangers nog altijd goed de uitgaven in de gaten goed. Meer dan zeventig procent van de respondenten heeft laten weten de uitgaven tijdens de vakantie strikt bij te houden. Vrouwen zijn daarin wat meer gemotiveerd dan mannen, die wat losser zijn qua bestedingen. 73 procent van de vrouwen heeft namelijk gemeld de bestedingen goed in de gaten te houden tegenover 68 procent van de mannen.

Het vakantiebudget wordt door een meerderheid van de vakantiegangers vooraf al vastgesteld. Ook hierin is weer een verschil te zien in het gedrag van mannen en vrouwen, want van de vrouwen stelt 66 procent een budget vast en dat aantal bedraagt bij de mannen 55 procent. Het vaststellen van een budget blijkt in de praktijk niet altijd een groot succes, want dertig procent van de vakantiegangers heeft laten weten tijdens de vakantie wel eens negatief verrast te zijn over de bestedingen.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 05-02-2014