De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Sunweb

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

1,3 Miljoen mensen op herfstvakantie

Volgens het Nederlandse Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) gaan dit jaar ongeveer 1,3 miljoen Nederlanders op herfstvakantie.

Op zaterdag 15 oktober begint in de regio\'s Noord- en Midden-Nederland de herfstvakantie. In Zuid-Nederland begint de herfstvakantie de week erna, op 22 oktober. Voor alle regio\'s duurt de vakantie altijd een week., wat meteen de reden is dat deze vakantie op individuele scholen ook wel eens verschoven wordt. Bij schoolvakanties van maximaal een week hoeft de school daarvoor namelijk geen toestemming te vragen aan het Ministerie van Onderwijs.

Tijdens de herfstvakantie van Noord- en Midden-Nederland zullen ongeveer 625.000 mensen op vakantie gaan. De week erna zijn dat er ongeveer 675.000, zo zegt het NBTC.

In vergelijking met voorgaande jaren blijven dit jaar meer mensen in eigen land. De helft van de vakantievierders zoekt een bestemming in Nederland uit, waarbij vooral vakantieparken populair zijn. Mede doordat bungalows goedkoper zijn geworden in vergelijk met vorig jaar. Evenzoveel mensen gaan naar het buitenland, vooral naar landen die relatief dichtbij gelegen zijn zoals Duitsland, Frankrijk en België.

De ANWB verwacht ondertussen al een drukke avondspits op vrijdag 14 oktober. Veel mensen zullen dan al op weg gaan naar hun vakantiebestemming in binnen- of buitenland. Vorig jaar stonden er tijdens de spits voor de herfstvakantie lange files van in totaal 400 km. In het buitenland hoeven vakantievierders geen extreme vakantiedrukte te verwachten. In de ons omringende landen beginnen de herfstvakanties namelijk pas begin november,



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 12-10-2011