De beste vakantie aanbieders vind u hier!

GoMundo

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Nederland massaal op voorjaarsvakantie

Voor vele Nederlanders is de voorjaarsvakantie afgelopen vrijdag begonnen. Hierdoor gaan veel gezinnen een weekje weg. Scholen mogen zelf hun vakanties inplannen en het advies van OCW is dit jaar van 19 februari tot en met 27 februari. Veel scholen gaan pas met vakantie tijdens de carnaval dit jaar. Vooral scholen in het zuiden (die carnaval vieren) gaan niet in op het advies van OCW.
Ook de regio’s Rotterdam en Den Haag gaan niet op in dit advies. Hierdoor wordt de voorjaarsvakantie in Nederland verspreidt over drie weken.

Tijdens deze voorjaarsvakantie verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen dat er 1,5 miljoen vakanties geboekt zijn.
Van deze 1,5 miljoen, gaan er 700.000 vakanties gewoon naar eigen land. Ongeveer 800.000 vertrekken richting het buitenland.
In de officiële week (19-27 februari) gaan 750.000 mensen met vakantie. 300.000 daarvan blijven in Nederland, de rest vertrekt naar landen in de omgeving. Deze cijfers zijn ongeveer gelijk aan voorgaande jaren. De andere 750.000 Nederlanders die op vakantie gaan, gaan tijdens de andere twee weken vakantie.

Net zoals voorgaande jaren is en blijft de bungalow favoriet onder de Nederlanders. Tweederde van de vakanties in eigen land worden gespendeerd in een bungalow. Als mensen naar het buitenland gaan, is het hotel favoriet. Op de tweede en derde plaats voor het buitenland zijn het appartement en de bungalow.

Voor een vakantie in eigen land wordt er ongeveer 175 euro per persoon, per vakantie uitbesteed. Dit betekent dat er in Nederland, in de voorjaarsvakantie ongeveer 125 miljoen euro wordt uitgegeven.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 21-02-2011