De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Kras

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Minder mensen geven geld uit aan vakantie

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek is gebleken dat er vorig jaar minder mensen in Nederland op vakantie zijn gegaan en degene die wel op vakantie gingen, hebben er meer geld eraan besteed. Het is overigens de eerste daling in een periode van drie jaar dat de mensen minder op vakantie zijn gegaan en ook dit jaar lijkt het erop dat minder mensen op vakantie gaan. Vorig jaar dacht 22 procent niet op vakantie te gaan en uit een eerder gehouden onderzoek aan het begin van dit jaar blijkt dat 27 procent van de Nederlanders daar nu zo over denkt.

Vakanties in Europa zijn meer in trek dan het maken van verre reizen buiten Europa en ook wordt er langer gewacht met het boeken van een vakantie. De last minute vakanties zijn overigens nog wel altijd populair en dat komt mede doordat pas op het laatste moment de knoop wordt doorgehakt en doordat de last minute vakanties vaak voordelig geprijsd zijn.

De mensen die vorig jaar wel op vakantie zijn geweest, hebben dat vaker gedaan en hebben per vakantiereis ook meer geld besteed. Wel is gebleken dat het eigen land in 2012 erg populair was om de vakantie door te brengen en werd er gemiddeld voor reizen naar het buitenland een bedrag besteed van 692 euro. Dat er minder mensen op vakantie zijn geweest in het buitenland heeft niet tot een daling van de totale uitgaven voor reizen geleid, want dat bedrag is gestegen tot 15,8 miljard euro. Dat is een toename van 700 miljoen euro.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 15-05-2013