De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Corendon

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Met de fiets op vakantie

Nu de voorjaars- en carnavalvakanties achter de rug zijn, staat de meivakantie alweer te wachten. Het voorjaar maakt zijn intrede, de vogeltjes gaan weer fluiten en de temperaturen komen weer boven de 10 graden. Hierdoor krijgen veel mensen veel zin om de fiets te pakken. Een rondje buurt is leuk, maar denk eens aan een fietsvakantie.
lastminutevakantie.com geeft een aantal tips voor een fijne fietsvakantie.

Een fietsvakantie, vele mensen doen er al jaren aan maar voor sommigen staat het nog altijd op het wensenlijstje.
Als je iedere dag van je vakantie wil gaan fietsen, zorg dan voor een goede fiets. Een fiets met minimaal 16 versnellingen is een must. Het fijnste is natuurlijk om je eigen fiets mee te nemen op vakantie, maar dit kan niet altijd. Je kunt ook fietsen huren, maar investeer dan een beetje in een goede fiets. Niets is zo vervelend als slechte banden omdat die fiets toevallig een paar euro goedkoper was.
Zorg dat je uitgerust en fit aan je fietsvakantie begint. Forceer niet, en zeker niet als je het niet gewend bent om veel en vaak te fietsen. Het laatste wat je wil is een verpeste vakantie door blessures of vermoeidheid. Een fietsvakantie bestaat niet alleen maar uit fietsen. Een aantal leuke routes langs dorpjes, kastelen en rivieren is net zo leuk.

Tussen de routes door kun je verblijven in hotels en op campings. Als je met kinderen op pad gaat kun je leuke routes uitstippelen die ook de kinderen leuk vinden. Denk bijvoorbeeld aan een verkoelende duik in dat leuke zwemparadijs of een dagje pretpark. Als je met de kinderen gaat fietsen, zorg dan dat het ook voor hen leuk blijft, zorg voor afwisseling. Je wilt geen zeurende kinderen tijdens de vakantie!

Probeer vooral te genieten, het is immers vakantie. Doe het rustig aan en luister naar je gevoel. Als je lichaam je vertelt te stoppen, doe dit dan ook. Een avondje relaxen aan de bar of een dagje strand hoort natuurlijk ook bij vakantie vieren. En de volgende dag weer lekker uitgerust op de fiets!



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 14-03-2011