De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Kras

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Meer naar het buitenland

Nu de maand juni steeds dichterbij komt, maken veel Nederlanders echte vakantieplannen. In verhouding met vorig jaar, gaan veel Nederlanders op vakantie.
Minder Nederlanders gaan lekker relaxen in eigen land. Dit blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO research, deze hebben afgelopen vrijdag de vakantieplannen van Nederland gepubliceerd.

De afgelopen twee jaren groeide het aantal percentage mensen dat vakantie hield in eigen land. Dit jaar daalt dat percentage. Volgens Kees van der Morst, directeur, was het erg bijzonder dat veel mensen hun zomervakantie in Nederland hielden. Dit kwam vooral door de economische crisis van de afgelopen jaren. Nu is de situatie weer aan het normaliseren.

Tweeënzeventig procent van alle Nederlanders trekt erop uit deze zomer. 2,8 miljoen mensen doen dat in Nederland, dat is een daling van 1 procent.

De economische onzekerheid en het prachtige weer van de afgelopen tijd geeft Nederland misschien nog een kans, aldus Kees van der Morst. In de gewone tijden moet Nederland het vooral hebben van de korte vakanties en de weekendje weg.
Al zijn de verre vakanties veel meer aan het dalen. Voor deze soort vakanties is de belangstelling met 15 procent gedaald. Dit komt volgens van der Morst doordat het op sommige plaatsen in de wereld nogal instabiel is en met de verhoogde olieprijzen waardoor vliegtickets veel duurder worden.

De reizen in Europa doen het goed door deze tegenvallende prijzen. Het percentage mensen wat het iets dichterbij huis zoekt groeide met twee procent, naar 8 miljoen mensen. Frankrijk is populair, gevolgd voor Duitsland en Spanje.
In Nederland zijn Limburg, Gelderland en Drenthe het meest geliefd.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 23-05-2011