De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Breakloose

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Managers werken door op vakantie

Vakantie is voor velen volledig vanzelfsprekend en met name de zomervakantie wil men liever niet overslaan. Toch hebben vooral leidinggevenden moeite om het werk los te laten wanneer ze met vakantie zijn. Meer dan twee derde van alle managers leest ook op vakantie zijn of haar e-mail. Het is voor hetzelfde percentage mensen zelfs niet uit den boze om vanaf het strand met de smartphone berichten te versturen naar collegas en zakelijke contacten.

 

Ondernemers
Uit Belg kwam deze week het bericht dat drie van de tien zelfstandigen geen vakantie neemt. Daar nemen de ondernemers gemiddeld 11 werkdagen vrij. Het merendeel neemt ook alleen in de zomervakantie tijd vrij van het bedrijf, slechts 42 procent wil ook daarbuiten nog wel eens vakantie nemen. En dan nog weet men maar moeilijk los te komen van de perikelen op de zaak. Bijna twee derde van de ondernemers wordt vrijwel dagelijks op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Meer dan een derde heeft zelf moeite om niet aan het bedrijf te denken op vakantie.

 

Altijd bereikbaar
Volgens de Telegraaf zijn niet alleen managers bereikbaar op vakantie, ook 40 procent van de andere vakantiegangers checkt regelmatig zijn e-mail. Er wordt op de vakantiebestemming ook nog steeds vrolijk gebruik gemaakt van sociale netwerken als Twitter, Hyves en Facebook. Dit komt vooral door de vele smartphones met internet, kleine laptops die makkelijk meegaan en andere manieren om in contact te blijven met het thuisfront. Het gaat zelfs zo ver dat 20 procent van de reizigers ruzie krijgt omdat ze te afhankelijk zouden zijn van e-mail of sociale platforms.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 04-08-2011