De beste vakantie aanbieders vind u hier!

BelVilla

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Last minute vakanties naar zonnige bestemmingen in trek

Last minute vakanties naar zonnige bestemmingen zijn in trek, maar dat geldt ook met betrekking tot het boeken van vakanties voor later in het jaar. Op dit moment blijkt er sprake van een toename van boekingen op het gebied van spontane vakanties naar zonnige bestemmingen. Een van de opvallende aspecten is dat de voorkeur wordt gegeven aan bestemmingen, die vanuit Nederland binnen een paar uren te bereiken zijn.

Er zijn verschillende reisorganisaties die melden dat er sprake is van een groot aantal boekingen naar bestemmingen als de Canarische Eilanden. Ook de vakantiebestemming Egypte lijkt weer aan populariteit te winnen net als een aantal andere Arabische landen, zoals de Verenigde Arabische Emiraten.

Momenteel is er sprake van een piek in het boeken van vakanties naar zonnige bestemmingen. Nederlandse vakantiegangers boeken vooral spontaan vakanties naar landen die binnen een halve dag te bereiken zijn en waar zon, zee en strand is te vinden.

Vorig jaar in dezelfde periode waren vooral verre bestemmingen buiten Europa populair, zoals Mexico en de Verenigde Staten. De tendens lijkt zich nu echter verlegd te hebben naar eenvoudiger bereikbare bestemmingen.

De voorkeur voor zonnige bestemmingen die gemakkelijk te bereiken zijn, heeft uiteraard ook te maken met het budget van de Nederlandse vakantiegangers. Het is voordeliger om een last minute vakantie naar de Canarische Eilanden te boeken dan een reis naar de Verenigde Staten. In ieder geval is de toeristische sector gebaat bij de toename van het aantal toenemende boekingen naar zonnige bestemmingen en kunnen de consumenten van lage prijzen profiteren bij het boeken van een last minute vakantie.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 01-01-2014