De beste vakantie aanbieders vind u hier!

EffeWeg

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Last minute weg met de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie voor basisscholen en het voortgezet onderwijs in het zuiden en midden van het land begint op 18 februari. Wie nog last minute weg wil tijdens deze vakantie moet dus snel zijn en van de laatste aanbiedingen profiteren. Nog even meer tijd wordt er geboden voor gezinnen met schoolgaande kinderen in het noorden van het land, want daar begint de voorjaarsvakantie een week later op 25 februari.

Dat het boeken van een last minute vakantie voor de voorjaarsvakantie niet vreemd is, blijkt wel uit het totaal van alle Nederlanders, die op vakantie gaan. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen heeft de verwachting uitgesproken dat er tijdens de komende voorjaarsvakantie ongeveer 1,4 miljoen vakantietrips voor de Nederlanders in het verschiet liggen. Daarvan blijven rond de zevenhonderdduizend mensen in eigen land en kiest een even groot deel voor het doorbrengen van de vakantie, al dan niet last minute geboekt, in het buitenland.

Een groot deel van de vakantiegangers heeft de reis voor de voorjaarsvakantie al langere tijd gepland, maar er zijn altijd nog mensen, die ervoor kiezen om pas op het laatste moment een last minute vakantie te boeken. Zo kan er nog rekening worden gehouden met voorkeursbestemmingen en het weer op de vakantiebestemming. Overigens gaan er dit jaar honderdduizend mensen minder op vakantie naar het buitenland dan het vorige jaar. Het aantal vakanties dat in Nederland in de voorjaarsvakantie wordt doorgebracht is gelijk gebleven.

In Nederland kiezen veel mensen voor een verblijf in een vakantiehuis of bungalow en geeft dertig procent de voorkeur aan een hotel. Voor de last minute vakanties naar het buitenland wordt vaker voor een verblijf in hotel of appartement gekozen.Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 14-02-2012

Last minute vakantie boeken voor wintersport in voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie voor de scholen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs in het midden en in het noorden van Nederland staat voor de deur. Er zijn al veel gezinnen die een vakantie vooruit hebben gepland, maar er is ook een deel die op de valreep nog besluit om op vakantie te gaan in de voorjaarsvakantie en bijvoorbeeld op wintersport gaan. Het last minute boeken van een wintersport is tegenwoordig meer populair dan vroeger. Bovendien blijkt dat de trouwe wintersporters die ieder jaar op vakantie gingen en nu vergrijzen langzamerhand afhaken.

Er zijn nog een aantal nieuwe trends te ontdekken naast het last minute boeken van de vakantie voor de wintersport. Opvallend is bijvoorbeeld dat consumenten steeds vaker zoeken naar wintersportbestemmingen die als goedkoop gekwalificeerd staan. Het gaat dan onder meer om bestemmingen in Turkije en in Polen, maar ook om Slovenië en Slowakije. De prijzen voor een wintersportvakantie liggen voor deze bestemmingen gemiddeld lager en ook ter plekke is het goedkoper om bijvoorbeeld een skipas aan te schaffen, een drankje te bestellen en uit eten te gaan. Er wordt dan ook dubbel zoveel keren online gezocht naar wintersport in Turkije in vergelijking met het afgelopen jaar.

Dat de goedkope wintersportvakanties in trek blijken te zijn, neemt niet weg dat Oostenrijk bij velen nog altijd als favoriete bestemming bestempeld wordt om op wintersport te gaan. Oostenrijk wordt daarbij gevolgd door Frankrijk en Italië. Dit zijn dan ook de meer traditionele bestemmingen voor wintersport, maar de trend kan zich wel eens gaan doorzetten naar andere landen.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 18-02-2015