De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Peter-Langhout

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Meer last minute vakanties naar Spanje en Portugal

Dat er een negatief reisadvies is gegeven voor een van de populaire badplaatsen in Egypte is voor het toerisme ter plaatsen uiteraard niet positief. Aan de andere kant profiteren andere landen wel weer van het feit dat het niet overal even veilig is om heen te gaan. Er wordt dan ook verwacht dat er meer last minute vakanties naar Spanje en Portugal worden geboekt door reizigers die wellicht plannen hadden om naar Egypte te gaan, maar dat nu niet meer doen.

Er zijn meerdere zonbestemmingen die minder populair zijn geworden, want naast Egypte geldt ook dat er minder vraag is naar een vakantie met Tunesië als bestemming. Er is ook daar namelijk nog sprake van een terroristische dreiging. Voor 2016 komt Tunesië bij reisaanbieders als Corendon, Sunweb, Sudtours, Jiba en Gogo in elk geval niet meer voor als vakantiebestemming. Op toeristische plekken in Turkije en Marokko wordt gewaarschuwd om alert te blijven.

Door al het gevaar, dreiging en mogelijke risico’s kiezen vakantiegangers doorgaans liever voor een veilige bestemming. Bij de voorkeur voor een zonvakantie wordt dan ook vaker de keuze gemaakt voor een vakantie in Spanje en Portugal. Deze landen profiteren dan ook extra van de onrust in de wereld. Griekenland is ook wat minder in trek doordat het land op extreme wijze wordt geconfronteerd met de vluchtelingencrisis.

Er worden door de reisaanbieders al extra stoelen in vliegtuigen en hotelkamers ingekocht in landen als Spanje en Portugal doordat de vraag ernaar groter wordt. Er is dan ook sprake van een stijging van het aantal mensen dat zich oriënteert op vakanties in Spanje en Portugal.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 11-11-2015