De beste vakantie aanbieders vind u hier!

EffeWeg

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Last minute vakantie ook nu erg in trek

De weersomstandigheden in Nederland doen veel mensen besluiten om toch eindelijk maar eens echt de zon op te zoeken en de laatste weken is er dan ook een ware run op staan op last minute vakanties. De bestemmingen zijn overigens zeer afwisselend, waarbij zonzekere landen als Turkije en Spanje, maar ook Griekenland, Egypte en zelfs de Antillen populair zijn.

Opvallend is dat de last minute vakanties in vergelijking met eerdere jaren nu veel eerder in trek zijn gekomen. De tegenvallende lente en vooruitzichten zijn voor mensen de aanleiding om een vakantie naar het buitenland te boeken. De reisbranche profiteert in dat opzicht dus van het slechte weer in Nederland en heeft het aantal boekingen de afgelopen weken fors zien toenemen.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen heeft onderzoek gedaan en daaruit is naar voren gekomen dat er dit jaar minder mensen op vakantie zouden gaan, maar ook werd duidelijk dat een grote groep nog geen concrete plannen heeft gemaakt. Voor deze groep is de keuze door het uitblijven van het mooie weer nu wel gemaakt, want het zijn juist deze mensen die alsnog besluiten om een van de last minute vakanties te boeken.

Een van de populaire reisaanbieders waar de bezoekersaantallen in de maand mei fors zijn toegenomen is D-Reizen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar blijken er tien procent meer bezoekers geweest te zijn in de afgelopen week op de website. De bezoekers boeken last minute vakanties, waar het vertrek binnen twee weken al plaatsvindt. Zo zijn er nog een aantal reisaanbieders, die een toename hebben geconstateerd van het aantal bezoekers op de website en het aantal boekingen.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 29-05-2013