De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Corendon

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Last minute vakantie wordt binnenkort nog voordeliger

Het behoort wellicht tot de mogelijkheden dat een last minute vakantie op korte termijn nog voordeliger te boeken zal zijn. Als tenminste gehoor wordt gegeven aan het voorstel van de brancheorganisatie van vliegmaatschappijen. De branchevereniging IATA en de club van luchtverkeersleidingen zien graag dat er een Europees luchtruim komt dat tot minder versnippering leidt. De prijzen van vliegtickets zouden in dat geval namelijk tot wel tientallen euro’s kunnen dalen en dat betekent dat vakanties en last minute vakanties goedkoper kunnen worden.

Een Europees luchtruim dat minder versnippering laat zien, biedt niet alleen voordelen voor de consument die voordeliger een last minute vakantie kan boeken. Ook de CO2 uitstoot zal sterk verminderen doordat de vliegtuigen minder lange routes hoeven te vliegen als er sprake is van een Europees luchtruim. Er zal door de brancheorganisaties in Litouwen tijdens de EU top voor gepleit worden om tot een gezamenlijk luchtruim in Europa te komen. Het zal volgens de brancheorganisaties alleen maar voordelen opleveren voor alle partijen en voor het milieu als er een gezamenlijk luchtruim in Europa gerealiseerd zal worden.

Het is dus heel goed mogelijk dat de last minute vakanties binnen Europa straks nog voordeliger te boeken zijn als het voorstel van de brancheorganisaties zal worden opgevolgd. Het boeken van een last minute vakantie naar landen in Europa is altijd al voordelig, zodat er ook nu volop geprofiteerd kan worden van lage prijzen. Met de herfstvakantie al bijna in zicht is het zeker aan te raden om nu van de lage prijzen van last minute vakanties te profiteren.

 Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 18-09-2013