De beste vakantie aanbieders vind u hier!

TravelBird

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Last minute vakantie naar Griekenland als alternatief voor Egypte

Wie van plan was om een last minute vakantie naar Egypte te boeken, kan in verband met de onrust in het land een alternatief zoeken en bijvoorbeeld op vakantie gaan naar Griekenland. De meeste Nederlandse toeristen die het plan hadden om naar Egypte te gaan, zoeken nu naar andere mogelijkheden. Griekenland is in dat opzicht een uitstekend alternatief.

Er geldt namelijk een negatief reisadvies dat door het ministerie van Buitenlandse Zaken is afgegeven voor het reizen naar de Sinaï. Er zijn zelfs al vakantiegangers in Sharm el Sheikh teruggehaald naar Nederland. Er zijn overigens nog wel een aantal badplaatsen, waar geen negatief reisadvies voor geldt, zoals de plaatsen die zich aan de Afrikaanse kust van de Rode Zee bevinden en de badplaatsen aan de Golf van Suez. Extra waakzaamheid wordt geboden bij het bezoeken van steden als Luxor en Aswan.

Als gevolg van het negatieve reisadvies worden er alternatieven gezocht en het blijkt dat vooral Griekenland populair is geworden voor het boeken van een last minute vakantie. Het aantal zoekopdrachten naar vakanties in Griekenland is nu al met een derde gestegen in vergelijking met dezelfde periode van het vorige jaar. De crisis in Griekenland lijkt voor de toeristische sector dan ook voorbij te zijn. Naast Griekenland blijkt ook Turkije aan populariteit toe te nemen, want daar is sinds het negatieve reisadvies naar Egypte ook vaker naar vakanties gezocht via zoekopdrachten.

Er zijn dan ook leuke alternatieven beschikbaar voor de toeristen die van plan waren om naar Egypte te gaan, waarbij Griekenland en Turkije populair zijn.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 05-03-2014