De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Kras

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Last minute reis in herfstvakantie populair

De herfstvakantie is nog altijd een populaire schoolvakantie voor gezinnen met kinderen om op reis te gaan en voor die periode al vroeg of last minute een reis te boeken naar een zonnige bestemming. Er gaan ook dit jaar weer een groot aantal mensen in Nederland in de herfstvakantie echt op vakantie. Uit alle cijfers blijkt dat meer dan een miljoen mensen in Nederland een korte vakantie hebben geboekt.

Overigens wordt wel verwacht dat een groot deel van de vakantiegangers de herfstvakantie in het eigen land zal doorbrengen. Als er naar de verwachtingen wordt gekeken, dan zal ongeveer een aantal van 700.000 mensen in Nederland blijven en gaan er ongeveer 600.000 mensen in de herfstvakantie op reis naar het buitenland.

Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen het soort vakantie dat wordt geboekt voor de herfstvakantie. Een groot deel van de Nederlanders die de herfstvakantie in Nederland doorbrengen, zal in een bungalow verblijven. Een uitje naar het museum of het bezoeken van een attractiepark zijn net als wandelen en fietsen populaire activiteiten.

De groep mensen in Nederland die de herfstvakantie gaat doorbrengen in het buitenland gaan onder meer naar België en Duitsland. Dat zijn uiteraard bestemmingen die op rijafstand zijn gelegen. Een korte vakantie naar een zonnige bestemming wordt vooral geboekt naar landen als Spanje en Turkije. De herfstvakantie begint niet voor alle scholen tegelijk in Nederland. Regio Noord is als eerste aan de beurt op 11 oktober en wordt een week later gevolgd door regio Midden en regio Zuid.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 08-10-2014