De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Corendon

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Consument wacht op koopjes voor het boeken van de zomervakantie

De reiswereld constateert dat het aantal boekingen voor de zomervakantie in vergelijking met het voorgaande jaar achterloopt. De achterstand in het aantal boekingen voor vakanties in de zomer is wat dat betreft opgelopen tot zeven procent en wordt als een dieptepunt beschouwd.

De consument houdt stevig de hand op de knip aangaande het boeken van de zomervakantie en lijkt de koopjes af te wachten. Het lijkt alsof de consumenten steeds langer wachten met het boeken van een vakantie en hopen met een last minute vakantie goedkoper uit te zijn. Er zijn op dit moment ook al een groot aantal koopjes beschikbaar, maar de consument neemt het risico om op een later tijdstip nog voordeliger uit te zijn.

De aanbiedingen voor de zomer liggen voor de consumenten die niet gebonden zijn aan de periode van de schoolvakantie nu helemaal voor het oprapen. Er is dan ook een grote concurrentiestrijd gaan tussen grote reisorganisaties, zoals Sunweb, Corendon, Arke en Neckermann en dat vooral in de landen rond de Middellandse Zee.

Griekenland en Turkije zijn ook dit jaar weer in trek en dan vooral door de aantrekkelijke prijzen die voor een all inclusive vakantie worden gevraagd. Verder zijn ook de zogenoemde budgetcruises op dit moment populair.

Er zijn een aantal factoren die een rol spelen bij de late boekingen voor de zomervakantie. Zo is er het WK voetbal in Brazilië dat in de eerste helft van de maand juni van start gaat en heeft het uitstekende weer in deze lente de reisbranche eveneens parten gespeeld.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 07-05-2014