De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Kras

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Onder Nederlandse toeristen is Hong Kong populair

Hong Kong is een populaire bestemming om naar toe te reizen. De meeste reizen naar Hong Kong worden overigens door de meerderheid van de toeristen niet last minute geboekt, maar ruim voor de datum van vertrek. Dat heeft er waarschijnlijk alles mee te maken dat het een verre reis betreft, waar de meesten goed voorbereid naar toe willen gaan. Er zijn echter wel mogelijkheden om een last minute naar Hong Kong of andere plaatsen in China te boeken. Dus een ieder die op het laatste moment naar China wil reizen, heeft daartoe de mogelijkheid.

Het vorig jaar is het aantal Nederlandse reizigers, dat een vakantie naar China heeft geboekt met een procent gestegen tot 107.564 reizigers. Binnen Europese landen neemt Nederland daarmee de vijf plaats in, van toeristen uit landen, die een vakantie naar China boeken. Deze informatie is beschikbaar gekomen vanuit het Hong Kong Tourism Board.

Vanuit Europa zijn er 1.8 miljoen toeristen naar Hong Kong vertrokken en dat is op zich al een stijging ten aanzien van het jaar 2010 van 2,5 procent. Uit de hele wereld zijn er bijna 42 miljoen reizigers naar de metropool in China gegaan.

In andere landen van Europa was er sprake van een lichte daling van het aantal geboekte vakanties naar China, maar juist in Nederland is dat vanaf juli vorig jaar weer aangetrokken. Opvallend is wel dat de meeste Nederlandse toeristen, die een vakantie naar Hong Kong of China boeken uit de Randstad afkomstig zijn.



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 02-02-2012