De beste vakantie aanbieders vind u hier!

Kras

Snel een aanbieder vinden

Acties van aanbieders

Vakantiebestedingen van toeristen in Griekenland lopen op

Er zijn dit jaar minder toeristen op vakantie gegaan naar Griekenland dan voorgaande jaren. Maar waarvoor gevreesd werd is toch uitgebleven. Griekenland is een land dat zich in een zware economische crisis bevindt en de verwachting was, dat met het wegblijven van toeristen hotels de deuren zouden moeten sluiten en dat restaurants met lege terrassen te kampen zouden krijgen. Het aantal toeristen dat de vakantie of last minute vakantie in Griekenland heeft doorgebracht tijdens het toeristenseizoen is echter boven verwachting geweest.

De gevreesde ramp voor de toeristische sector in Griekenland is uitgebleven, hoewel het aantal vakantiegangers in 2012 wel is gedaald, wordt dat deels gecompenseerd door de stijging in de bestedingen door de toeristen tijdens de vakantie of last minute vakantie. De gemiddelde besteding per toerist is gestegen en dat houdt de toeristische sector in Griekenland in elk geval op de been. Dat is uiteraard maar goed ook, want een welvarende toeristische sector trekt altijd nieuwe vakantiegangers aan. Griekenland is met een aantal bestemmingen nog altijd favoriet om een last minute vakantie naar toe te boeken en dat kan dus ook zo blijven.

In Griekenland is het toerisme nog altijd een van de belangrijkste inkomensbronnen en het is dan ook niet voor niets dat de Griekse minister van Toerisme eerder al een oproep deed om vooral vakantie te komen vieren in Griekenland. Overigens staat het toeristenseizoen in Griekenland nooit stil, want gedurende het hele jaar is het mogelijk om er een last minute vakantie naar toe te boeken.

 



Geschreven door LastMinuteVakantie.com op 24-10-2012